Ο Έσπερος Κω και ο Πανιώνιος Λέρου είναι οι δύο ομάδες που διεκδικούν τη δεύτερη προνομιούχο θέση στον όμιλο νήσων του πρωταθλήματος, με την ομάδα του Δημήτρη Χατζηστέργου να είναι το φαβορί για την πρόκριση, ώστε να ακολουθήσει την πρωτοπόρο και αήττητη Ακαδημία Καλύμνου στο φάιναλ-φορ. Για να μπορέσει ο Πανιώνιος Λέρου να προκριθεί στην τελική φάση θα πρέπει να κερδίσει με +11 τον Έσπερο στη Λέρο (είχε χάσει με 58-48) και να νικήσει εκτός έδρας την Ακαδημία Καλύμνου. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι οι δύο ομάδες θα κερδίσουν τα υπόλοιπα παιχνίδια. Από τα πέντε παιχνίδια του Εσπέρου πάντως, τα τέσσερα είναι εκτός έδρας. Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των δύο ομάδων μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΝΗΣΩΝ ΤΩΝ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
Έσπερος Κω (11νίκες-2ήττες): Ε.Α. Καλύμνου (εκτός), Αίολος Κεφάλου (εκτός), Πανιώνιος Λέρου (εκτός), Ξάνθος Πάτμου (εκτός), Φοίβος Κω 2 (εντός)

Πανιώνιος Λέρου (10νίκες-3ήττες): Ξάνθος Πάτμου (εκτός), Ακαδημία Καλύμνου (εκτός), Έσπερος Κω (εντός), Αίολος Κεφάλου (εκτός), Α.Ε. Δικαίου (εντός)

Πηγή: 12sports.gr