Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ ιδρύθηκε στις 20 Ιουνίου 2019, από μια ομάδα ανθρώπων που ήθελαν να προσφέρουν στους νέους της τοπικής κοινωνίας. Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 12 Ιουλίου 2019, αναγνωρίζεται επίσημα ο Σύλλογος από την ΕΟΚ και κάπου εκεί ξεκινάει το ταξίδι του αστεριού.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Με γνώμονα την αγάπη για τα παιδιά, ο Α.Σ. ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ στοχεύει μέσω της μεθοδικής εκμάθησης, με τη βοήθεια έμπειρων συνεργατών και σύγχρονου εξοπλισμού να καλλιεργήσει την αγάπη για το μπάσκετ, να συμβάλλει στη σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων και να αναπτύξει την ευγενή άμιλλα, χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους της αθλητικής διδακτικής.

Όλοι εμείς, οι άνθρωποι του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ, θεωρούμε ότι όλη αυτή η εμπειρία που έχει συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ωφέλιμο να μεταλαμπαδευτεί στους νεότερους αθλητές μας μέσα από την δουλειά που γίνεται καθημερινά στις ακαδημίες μας.

Βασικοί στόχοι της ακαδημίας μας είναι:

1. Η σωστή κατανόηση των κανονισμών του μπάσκετ.
2. Η εκμάθηση της τεχνικής του μπάσκετ σε μικρές ηλικίες και η προσθήκη της τακτικής σε μεγαλύτερες ηλικίες με σωστές και επιστημονικές μεθόδους ώστε να αξιοποιείται το ταλέντο τους.
3. Η σωστή διαπαιδαγώγηση έτσι ώστε να αποκτήσουν σωστές βάσεις για να είναι μελλοντικά υγιείς αθλητές και φίλαθλοι.
4. Η υγεία των παιδιών και η σωστή σωματική τους ανάπτυξη.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο άξιο και πιο δημιουργικό από το να διαμορφώνεις τους χαρακτήρες των μικρών παιδιών, κάνοντάς τα όχι μόνο να ξέρουν τα βασικά του μπάσκετ αλλά η ενασχόληση τους με τον αθλητισμό και το μπάσκετ να διέπεται από αρχές και αξίες όπως η πειθαρχία , η ομαδικότητα, η συνεργασία και η πίστη σ’ ένα σκοπό.

Οι αθλητές μας(τα παιδιά μας), θέλουμε να έρχονται και να φεύγουν από το γήπεδο ευχαριστημένα, γιατί το σημαντικότερο στην καθημερινή προπόνηση είναι τα παιδιά να απολαμβάνουν το παιχνίδι. Έτσι θα αγαπήσουν το μπάσκετ και θα γίνει για αυτά τρόπος ζωής.

Στόχος μας είναι τα παιδιά μας να μάθουν σωστά το άθλημα, να αντιλαμβάνονται όπως πρέπει το παιχνίδι και να αποκτήσουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να είναι σωστοί αθλητές.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΩ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ